Пам'ятаємо. Перемагаємо.

Сьогодні в Україні відзначається День пам'яті і примирення з нагоди перемоги над нацизмом у Європі. Завтра - День перемоги. 75 років тому світ отримав перемогу над нацизмом у Другій світовій війні.

Важко переоцінити роль українського народу у здобутті Перемоги. Українці воювали з нацистами у складі Червоної армії, партизанських загонах, військових формуваннях іноземних держав. У тилу працювали їхні жінки та діти. Самопожертва в ім'я свободи і незалежності Вітчизни, тяжкі страждання, бойові подвиги та масовий героїзм людей в тилу, на полях бойових дій і на окупованій території є безперечним свідченням внеску українського народу у Перемогу 1945 року.

Друга світова війна тривала 6 років і майже 60 млн. чол. загинуло у ній. Величезними були демографічні втрати України. Якщо в січні 1941 р. на її території проживало 41,9 млн. чол., то наприкінці війни було лише 27,4 млн. Вбиті в боях, померлі в концентраційних таборах, депортовані, евакуйовані та емігранти становили 14,5 млн чол. Такою сумною виявилася данина українців Другій світовій війні.

Учні Пустоварівського НВК під керівництвом учителя історії Чабанної Ніни Павлівни приєдналися до проекту «Пам’ятаємо. Перемагаємо».

Для перегляду відео необхідно встановити останню версію Adobe Flash Player.

Кiлькiсть переглядiв: 91